Vijesti

Pregled polusezone NK „Tošk“

NK „Tošk“ Tešanj, nakon jesenjeg dijela prvenstva Prve lige Federacije BiH u sezoni 2017/2018, zauzeo je četrnaestu poziciju na tabeli sa 13 osvojenih bodova.

Klub iz Tešnja je u jesenjem dijelu takmičenja osvojio 13 bodova, te zauzeo četrnaestu poziciju na tabeli Prve lige FBiH. Nogometaši NK „Tošk“ su ostvarili učinak od četiri pobjede, jednu utakmicu su odigrali neriješenim rezultatom, te su u deset utakmica poraženi, uz gol razliku 17:26.

 

NK „Tošk“ je na domaćem terenu ostvario jednu pobjedu, na pet puta utakmica je poražen, te je jednu utakmicu odigrao neriješenim rezultatom, dok je na gostujućim utakmicama ostvario tri pobjede, te je u pet utakmica upisao poraz. Najveću pobjedu nogometaši iz Tešnja ostvarili su u 9. kolu savladavši na gostujućem terenu u Bihaću ekipu NK „Jedinstvo“ rezultatom 5:1, a najveći poraz klub je pretrpio u 3. kolu na gostujućem terenu u Mostaru  gdje je FK „Velež“  slavio rezultatom 4:0.

 

Najviše pogodaka za ekipu u prvom dijelu takmičenja postigao je Kršić Aleksandar 7 pogodaka, a sljedi ga Suljić Eldin sa 3 postignuta pogotka, te Kurdić Haris i Nuhanović Osmo sa po 2 postignuta pogotka.

 

Pregled utakmica NK „Tošk“ iz jesenjeg dijela sezone 2017/18 u prilogu: