Vijesti

Polaganje ispita za zvanje Entitetski sudac 09.05.2018. godine

Komisija za suce i suđenje Nogometnog saveza Federacije BiH utvrdila je termin polaganja pismenog dijela ispita za sticanje zvanja Entitetski sudac.

Pismeni dio ispita za sticanje zvanja Entitetski sudac održat će se u srijedu 09.05.2018. godine sa početkom u 15:00 sati u Sarajevu, hotel "Sunce" Vogošća.

 

Teoretski dio ispita provodi se prema članu 37. Pravilnika o sudijama i suđenju NS/FS BiH, a sastoji se iz pismenog i usmenog dijela provjeravanja kandidata iz Pravila nogometne igre, Propisa NS/FS BiH i Odluka Internacionalne Fudbalske Asocijacije BOARD‐a.

 

Ispit se sastoji iz:

 

a)    pismenog zadatka‐obrade zadane teme iz Pravila igre koja se radi jedan školski sat (45 minuta)

b)   pismenog testa od 20 pitanja u trajanju od 45 minuta

c)    usmeni dio ispita sastoji se iz provjere znanja iz Pravila nogometne igre, odluka I.F.A. BOARD‐a, Statuta i drugih propisa NS/FS BiH.

 

Smatra se da kandidat koji ne izradi pismeni zadatak i ne odgovori pozitivno na minimalno 16 od 20 pitanja, nije položio ispit i ne poziva se na usmeni dio ispita.

 

Shodno usvojenom budžetu Panela za sprovođenje UEFA sudačke konvencije kandidati su oslobođeni plaćanja kotizacije za polaganje ispita za entitetskog sudiju.

 

Lista kandidata koji ispunjavaju uvjete za izlazak na pismeni dio ispita: 

 

Tanović Merima (NS HNK/Ž)

Hamidović Anes (FS KS)

Krupalija Emsel (FS KS)

Burnić Anel (NS USK)

Bebek Milan (ŽNS ZH)

Šehović Armin (NS ZDK)

Vincetić Antonio (NS PŽO)

 

Također, istoga dana bit će upriličena svečana dodijela diploma sucima koji su stekli zvanje Entitetski sudac. Suci koji će prisustvovati dodijeli diploma obavezni su najaviti svoj dolazak u Sekretarijat NS FBiH.

 

PROGRAM POLAGANJA ISPITA