Vijesti

ŽF/NK Emina Mostar pobjednik turnira NS FBiH za kadetkinje

Završen je turnir Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine za kadetkinje, koji se igrao 29. i 30. ovog mjeseca u Sarajevu na terenima sa umjetnom travom stadiona Koševo.

Pobjednik osmog po redu turnira za kadetkinje je ŽF/NK Emina iz Mostara čije su igračice u finalnoj utakmici rezultatom 2:0 savladale ekipu ŽNK Mladost Nević Polje.

 

Oba gola u finalnoj utakmici postigla je Pupić Nina, koja je i najbolji strijelac turnira. 

 

U utakmici za treće mjesto ŽNK Troglav iz Livna savladao je ŽNK Čelik rezultatom 4:0, a zgoditke su postigle Mimoloža Franciska, Tomić Ivana i Pranjić Magdalena koja se dva puta upisala u listu strijalaca.

 

Na turniru je učestvovalo preko 120 mladih igračica iz osam klubova koji se takmiče u Prvoj i Drugoj ženskoj ligi Federacije BiH i to:

- ŽNK Brotnjo Čitluk

- ŽNK Čelik Zenica

- ŽF/NK Emina Mostar

- ŽNK Mladost Nević Polje

- ŽNK Posavina Domaljevac

- ŽNK Sana 2014 Sanski Most

- ŽNK Sloboda Tuzla i 

- ŽNK Troglav Livno

 

 Ekipe su bile podijeljene u dvije grupe, a nakon tri odigrana kola prvoplasirane ekipe su se plasirale u finale, dok su drugoplasirani igrali utakmicu za treće mjesto.

 

Za najbolju vratarku turnira, prema izboru svih trenera ekipa proglašena je Preljević Ana-Marija iz ŽNK Troglav Livno, dok su svi treneri za najbolju igračicu izabrali kapetanicu ŽNK Čelik Zenica Lelu Ganić.

 

Turnir NS Federacije BiH za kadetkinje pod  nazivom "Fair-play dani ženskog nogometa" protekao je u odličnoj atmosferi svih aktera i bez ijednog incidenta, a turniru su prisustvovali i trener juniorske ženske reprezentacije BiH Suban Velimir te selektor ženske kadetske reprezentacije Lucić Ilija.

 

Nogometni savez Federacije BiH svim učesnicima čestita na fer i sportskim utakmicama.

 

FOTOGALERIJU SA TURNIRA MOŽETE POGLEDATI NA ZVANIČNOJ FACEBOOK STRANICI NOGOMETNOG SAVEZA FEDERACIJE BiH.