Vijesti

Željezničar Sport Team pobjednik završnice kadetskog prvenstva

U Banja Luci je 21. i 22.06.2018. godine organizirana završnica Omladinske lige BIH za kadete.

 Na završnom turniru učestvovali su četiri prvaka Omladinske lige BiH grupa  "Centar", "Jug", "Zapad" i "Sjever" i to:

 

- FK Rudar Kakanj

- FK Velež Mostar

- FK Željezničar Sport Team Banja Luka i 

- FK Budućnost Banovići.

 

Utakmice su igrane na stadionu FK Željezničar u Banja Luci, a u prvom polufinalu sastali su se FK Budućnost Banovići i FK Velež Mostar. Tim iz Banovića slavio je rezultatom 2:1, a golove su postigli Berbić Amar i Husanović Adnan, dok je za FK Velež pogodio Pehilj Tarik.

 

U drugoj polufinalnoj utakmici FK Željezničar Sport Team je visokim rezultatom 4:1 savladao vršnjake iz Kaknja, a golove za pobjednički tim su postigli Ružičić Srđan 2, te Teodorović Danilo i Baštić Staša. Jedino pogodak za Rudar Kakanj postigao je Selimović Salahudin. 

 

U utakmici za treće mjesto FK Velež savladio je FK Rudar Kakanj rezultatom 3:1. Stijelci za Velež bili su Haljković Saud, Pehilj Tarik te Zekić Maid, a za FK Rudar pogodio je Selimović Salahudin.

 

U finalnoj utakmici sastali su se Željezničar i Budućnost. Tim iz Banja Luke stigao je do rezultatske prednosti u 43. minuti a strijelac je bio Teodorović Danilo. Ipak, Budućnost golom Berbić Amara u 74. minuti dolazi do poravnanja što je bio i konačan ishod utakmice nakon 90. minuta. 

 

U izvođenju udaraca sa bijele tačke uspješniji su bili igrači FK Željezničar Sport Team Banja Luka, te osvojili završni turnir kadetskog prvenstva. 

 

Nagrade pobjednicima uručili su Goran Čejić-  generalni sekretar FS RS te Irfan Durić- predsjednik NS FBIH.

 

FOTOGALERIJU SA TURNIRA MOŽETE POGLEDATI NA ZVANIČNOJ FACEBOOK STRANICI NOGOMETNOG SAVEZA FEDERACIJE BIH.