Vijesti

NK Travnik i FK Slavija u Premijer ligi BiH za juniore

U organizaciji Nogometnog saveza Federacije BiH u Travniku je 25. i 26. juna održan završni turnir Omladinske lige Bosne i Hercegovine za juniore.

Na završni turnir iz četiri grupe Omladinske lige BiH plasirali su se:

- NK "Travnik"

- FK "Slavija" Istočno Sarajevo

- OFK "Gradina" Srebrenik i 

- FK "Rudar" Prijedor

 

U polufinalnim utakmicama NK Travnik rezultatom 3:2 savladio je OFK Gradinu, te na taj način ostvario plasman Premijer ligu Bosne i Hercegovine za juniore u narednoj takmičarskoj sezoni.

 

U drugoj polufinalnoj utakmicu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca FK Slavija bio je bolji od FK Rudar Prijedor, te osigurao nastup u elitnom rangu bh. nogometa za juniore. 

 

OFK Gradina Srebrenik  i FK Rudar Prijedor razigravali su za treće mjesto završnog Turnira. Tim iz Prijedora slavio je rezultatom 3:2 te zauzeo treće mjesto u konačnom poretku Omladinske lige BiH.

 

Za prvaka Omladinske lige BiH grupa "Centar", "Zapad", "Sjever" i "Jug" igrali su FK Slavija i NK Travnik. Prvak Omladinske lige BiH za juniore u takmičarskoj sezoni 2017/2018 je FK Slavija, koji je u finalu savladao NK Travnik rezultatom 3:2.

 

Najbolji igrač i strijelac završnog turnira Bjeloš Dejan iz FK Slavija sa tri gola u finalnoj utakmici donio je titulu svom timu, dok su golove za Travnik postigli Vrebac Šekib i Baltić Emir.

 

FOTOGALERIJU ZA ZAVRŠNOG TURNIRA MOŽETE POGLEDATI NA ZVANIČNOJ FACEBOOK STRANICI NOGOMETNOG SAVEZA FEDERACIJE BiH.