Vijesti

Najbolji pojedinci Omladinske lige BiH grupa "Centar" i "Jug"

Nogometni savez Federacije BiH na završnici Omladinske lige BiH za juniore, koja je održana u Travniku, upriličio je svečanu dodijelu nagrada i priznanja najboljim pojedincima Omladinske lige BiH grupa "Centar" i "Jug".

Nagrade su uručene najboljim strijelcima Omladinske lige BiH za kadete i juniore, te najboljim igračima nakon sprovedene ankete u kojoj su tokom čitave takmičarske sezone 2017/2018 učestvovali svi treneri Omladinske lige BiH grupa "Centar A i B" i grupa "Jug".

 

- Bjeloš Dejan iz FK Slavija najbolji je strijelac grupe "Centar A" za kadete, a postigao je 22 pogotka.

 

- Šošić Madžid, član FK Željezničar Sarajevo sa 111 glasova izabran je za najboljeg igrača Omladinske lige BiH grupa "Centar A" za kadete, a slijedili su ga Subašić Sedad iz FK Rudar Kakanj, te Bjeloš Dejan iz FK Slavija. 

 

- Memić Amar, igrač FK Radnik Hadžići u grupi "Centar A" za juniore također je postigao 22 gola, a ujedno je izabran za i najboljeg igrača lige. U toku sezone Memić je dobio 87 bodova od strane svih trenera.

 

-  Silajdžija Mirza iz NK Novi Travnik sa 19 postignutih golova i 74 glasa najbolji je igrač i strijelac grupe "Centar B" za kadete.

 

- Ganija Tarik (NK Kiseljak) u takmičarskoj sezoni 2017/2018 postigao je 28 golova te je ispred Čatić Berina iz NK Travnik osvojio titulu najboljeg strijelca Omladinske lige BiH grupa "Centar B" za junire. Isti igrač je u sprovedenoj anketi sakupio 69 glasova, šest više od drugoplasiranog Ivković Ernesta te je proglašen i za najboljeg igrača lige.

 

- Pehilj Tarik, igrač FK Velež Mostar se također okitio sa dvije nagrade. Za najboljeg igrača i strijelca Omladinske lige BiH grupa "Jug" za kadete. Pehilj je u 26 odigranih kola postigao 36 zgoditaka te osvojio 125 glasova trenera.

 

- Stanković Robert, napadač HNK Stolac odbranio je titulu najboljeg igrača Omladinske lige Jug za juniore. Stanković je i u takmičarskoj sezni 2016/2017 izabran za najboljeg igrača, a u protekloj je osvojio čak 156 glasova trenera. Također, Stanković Rober je u sezoni 2017/2018 postigao 50 golova, te je proglašen i za najboljeg strijelca lige. 

 

Nogometni savez Federacije BiH čestita svim klubovima i pojedincima na uspješnoj sezoni.