Vijesti

Održani seminari za delegate i službene osobe klubova Prve lige FBiH

U Sarajevu 04.08.2018. godine, u hotelu "Sunce" održani su redovni ljetni seminari za delegate, te službene predstavnike i komesare bezbjednosti klubova Prve lige FBiH.

Komisija za takmičenje NS FBiH sa delegatima Prve lige FBiH izvršila je analizu takmičenja Prve lige FBiH u sezoni 2017/2018, gdje je rad delegata ocijenjen kao vrlo uspješan. 

 

Također, delegati Prve lige FBiH upoznati su za izmjenama i dopunama u Propozicijama takmičenja i odlukama IO NS FBiH i NS/FS BiH, te su dobili decidno uputstvo za obavljanje delegatske dužnosti u nastupajućoj takmičarskoj sezoni 2018/2019.

 

Komisija za takmičenje NS FBiH održala je stručna predavanja i za službene predstavnike klubova Prve lige FBiH gdje su isti također upoznati sa izmjenama i dopunama u Propozicijama takmičenja i odlukama IO NS FBiH i NS/FS BiH kao i obavezama u organizaciji utakmice i dužnostima službenog predstavnika kluba. 

 

Za komesare bezbjednosti klubova Prve lige FBiH stručna predavanja održala je Komisija za stadione i sigurnost NS FBiH, koja je komesare bezbjednosti upoznala sa njihovim obavezama kada je u pitanju bezbjednost na utakmicama Prve lige FBiH i saradnja sa policijskim organima.