Vijesti

NS TK pobjednik turnira pionirskih reprezentacija k/ž saveza (FOTO)

U organizaciji Nogometnog saveza Federacije BiH u Tuzli je 28.,29. i 30. avgusta odigran šesti po redu turnir pionirskih reprezentacija kantonalnih/županijskih nogometnih saveza.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona, čiji su reprezentativci u finalnoj utakmici rezultatom 2:1 savladali reprezentaciju Unsko-sanskog kantona.

 

Ovo je Nogometnog savezu Tuzlanskog kantona treći trofej za pobjednika turnira pionirskih reprezentacija, a prethodno su prvo mjesto osvajali na turnirima na Kupresu 2011. godine i u Tuzli 2013. godine. 

 

U finalnoj utakmici NS Unsko-sanskog kantona poveo je već u drugoj minuti preko Ramić Tarika, da bi u nastavku utakmice pionirski reprezentativci TK  preokrenuli rezultat golovima Mehić Samira i Avdić Nedima.

 

Treći put za redom treće mjesto osvaja ekipa ŽNS Zapadnohercegovačke županije, koji su u utakmici za treće mjesto rezultatom 1:0 savladali selekciju NS Srednjobosanskog kantona. Jedini pogodak na utakmici postigao je Grbešić Luka u posljednjoj minuti susreta, a zanimljivo da je u igru ušao samo dvije minute ranije. 

 

Kroz anketne listiće, treneri svih selekcija birali su najbolje igrače. Tako su za najbolje pojedince svojih selekcija proglašeni:

 

- Mehmedović Eldar - NS TK

- Talić Ismet - NS USK

- Krstanović Tomislav - ŽNS ZH

- Bonić Pavle - NS SBK/KSB

- Sejmenović Irman - FS KS

- Mahmić Azur - NS ZDK

- Bajrić Adin - ŽNS HB

- Vrljić Franjo - NS HNK/Ž

- Zečević Mateo - NS PŽO i 

- Herak Amel - FS PBK.

 

Titula najboljeg strijelca turnira pripala je Nadarević Ismiru iz selekcije Unsko-sanskog kantona, dok je za najboljeg golmana turnira izabran Ribić Faris, čuvar mreže NS Srednjobosanskog kantona. 

 

Za najboljeg igrača turnira jednoglasno je proglašen Krstanović Tomislav - član selekcije ŽNS Zapadnohercegovačke županije. 

 

Svim utakmicama prisustvovali su selektor i trener pionirske reprezentacije BiH Erbez Zoran i Japaur Amir, koji su imali jedinstveni priliku da izvrše uvid u najkvalitetnije igrače sa prostora Federacije BiH, te je za očekivati da se nekolicina igrača, koji su nastupali u prethodna tri dana u Tuzli, vrlo brzo ponovo susretnu na trening kampovima naših najboljih selekcija. 

 

FOTOGALERIJU MOŽETE POGLEDATI NA SLUŽBENOJ FACEBOOK STRANICI NS FBIH.