Vijesti

Pregled polusezone FK „Rudar“

Fudbalski klub iz Kaknja je u jesenjem dijelu sezone 2018/2019 osvojio 26 bodova, te zauzeo petu poziciju na tabeli Prve lige FBiH.

FK „Rudar“ je nakon 15 odigranih kola u jesenjem dijelu takmičenja Prve lige FBiH u sezoni 2018/2019 zauzeo petu poziciju na tabeli sa 26 osvojenih bodova. Nogometaši FK „Rudar“ ostvarili su učinak od osam pobjeda, dvije utakmice su odigrali neriješenim rezultatom, te su na pet utakmica poraženi, uz gol razliku 30:22.

 

FK „Rudar“ je na domaćem terenu ostvario četiri pobjede i četiri poraza, te osvojio 12 bodova, dok je na utakmicama odigranim na gostujućim terenima osvojio 14 bodova, ostvarivši četiri pobjede, dva neriješena rezultata i jedan poraz.

 

Najveću pobjedu klub iz Kaknja ostvario je u 15. kolu savladavši na gostujućem terenu u Gradačcu ekipu NK Zvijezda“ rezultatom 6:1, a najveći poraz pretrpio je u 8. kolu u Živinicama kada je NK „Slaven“ slavio rezultatom 4:0.

 

Najbolji strijelci kluba su Kovač Fahrudin i Spahić Bajro sa po 6 postignutih pogodaka, a sljede ih Mušija Mustafa sa 4 postignuta pogotka, te Kobilica Belmin i Kovač Mirza sa po 3 postignuta pogotka.

 

Pregled utakmica FK „Rudar“ iz jesenjeg dijela sezone 2018/2019 u prilogu: