Vijesti

Sažetak utakmica HNK „Čapljina“

HNK „Čapljina“ nakon završetka prvog dijela prvenstva Prve lige Federacije BiH u natjecateljskoj sezoni 2018/2019 osvojio je 21 bod, te zauzeo devetu poziciju na tabeli.

Nakon 15 odigranih utakmica u prvom dijelu natjecanja klub iz Čapljine ostvario je učinak od šest pobjeda, tri utakmice je odigrao neodlučnim rezultatom i upisao šest poraza, te zauzeo devetu poziciju na tabeli Prve lige FBiH sa osvojenim 21 bodom, uz gol razliku 15:22.  

 

Nogometaši iz Čapljine su najveću pobjedu ostvarili su u 15. kolu savladavši na gostujućem terenu u Visokom ekipu NK „Bosna“ rezultatom 4:1, a najveći poraz pretrpili su u 11. kolu u Gradačacu kada je NK „Zvijezda“ slavio rezultatom 5:0.

 

HNK „Čapljina“ je na osam utakmica odigranih na domaćem terenu osvojio jedanaest bodova, ostvarivši tri pobjede, dva neodlučna rezultata i na tri utakmice je poražen, dok je na sedam utakmica odigranih na gostujućim terenima upisao tri pobjede, jednu utakmicu je odigrao neodlučnim rezultatom i upisao tri poraza, te osvojio deset bodova.  

 

U prvom dijelu sezone sa 3 postignuta zgoditka Hasinović Ahmed je prvi strijelac ekipe iz Čapljine.

 

Video sažetak utakmica HNK „Čapljina“ iz jesenjeg dijela sezone 2018/2019 u prilogu: