Vijesti

FK Olimpik prvak NS FBiH za juniore i novi član U-19 Premijer lige BiH

U Sarajevu je 06/07.06.2019. godine odigran završni turnir Omladinske lige BiH za juniore.

Na završnom turniru učestvovali su četiri prvaka/najbolje plasirana kluba iz NS FBiH Omladinske lige BIH grupa Centar, Jug, Sjever i Zapad: FK Olimpik Sarajevo, NK Gošk Gabela, NK Zvijezda Gradačac i NK Metalleghe BSI Jajce.

 

U prvoj polufinalnoj utakmici NK Gošk je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca bio bolji od NK Metalleghe BSI te osigurao plasman u finale, dok je FK Olimpik rezultatom 5:1 savladao Zvijezdu iz Gradačca.

 

NK Zvijezda Gradačac i NK Metalleghe BSI igrali su utakmicu za treće mjesto, a uspješniji su bili juniori Zvijezde koji su slavili rezultatom 4:2.

 

U finalu su se sastali FK Olimpik i NK Gošk, a klub iz Sarajeva je golom Dedović Anesa iz 15. minute došao do pobjede i titule prvaka Omladinske lige NS FBiH za juniore. 

 

Osvajanjem titule Omladinske lige NS FBiH za juniore, FK Olimpik u narednoj takmičarskoj sezoni osigurao je nastup u Premijer ligi BiH za juniore. 

 

Za najboljeg golmana turnira izabran je Dinar Ajdin, dok je najbolji igrač finalnog turnira Bečirbašić Anis.

 

Finalni turnir za kadete igrat će se 08/09.06.2019. godine u Banovićima a učestvuju: FK Borac Banja Luka, FK Budućnost Banovići, FK Olimpik Sarajevo i FK Velež Mostar. 

 

FOZOGALERIJU SA TURNIRA MOŽETE POGLEDAT NA OFICIJELNOJ FACEBOOK STRANICI NOGOMETNOG SAVEZA FEDERACIJE BiH.