Vijesti

FK Budućnost Banovići prvak Omladinske lige BiH za kadete

Završni turnir Omladinske lige BiH za kadete grupa "Centar", "Jug", "Sjever" i "Zapad" igrao se 08/09.06.2019. godine u Banovićima.

U završnicu prvenstva plasirali su se prvaci četiri grupe Omladinske lige BiH: FK Borac Banja Luka, FK Budućnost Banovići, FK Olimpik Sarajevo i FK Velež Mostar.

 

Voljom žrijeba u polufinalnim utakmicama sastali su se: FK Budućnost - FK Velež i FK Olimpik - FK Borac. 

 

Kadeti Budućnosti su slavili rezultatom 2:1, a golove su postigli Kaknjašević Ermin i Mehić Samir dok je gol za Velež postigao Sijamija Dževad. 

 

FK Borac je plasman u finale ostvario nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a u regularnom toku utakmice rezultat je glasio 1:1. Gol za Borac postigao je Javorac Dejan, dok je gol za Olimpik postigao Zornić Samed.

 

U susretu za treće mjesto, kadeti Olimpika su pobijedili vršnjake Veleža rezultatom 2:1. Pogotke na utakmici postigli su Ragipović Nidal i Zornić Samed za Olimpik te Prija Mehmed za Velež. 

 

Finalna utakmica neizvjesna je bila do samog kraja. Igrači Budućnosti su preko Modrić Dženisa došli u vodstvo već u 7. minuti utakmice, a izjednačio je Javorac Dejan iz kaznenog udarca u 56. minuti.

 

Nakon što je utakmica završena rezultatom 1:1 pristupilo se izvođenju jedanaesteraca u kojima je više uspjeha imao FK Budućnost te na kraju osvojio prvo mjesto na završnom turniru za kadete. 

 

Za najboljeg golmana turnira proglašen je Šehović Edis iz FK Olimpik, dok je epitet najboljeg igrača pripao Mehić Samiru iz FK Budućnost. 

 

FOTOGALERIJU SA ZAVRŠNOG TURNIRA MOŽETE POGLEDATI NA OFICIJELNOJ FACEBOOK STRANICI NS FEDERACIJE BiH.