Vijesti

Programi seminara za službene osobe klubova Prve lige FBiH

Nogometni savez Federacije BiH pred početak takmičarske sezone 2019/2020 održat će edukacione seminare sa službene predstavnike, komesare za bezbjednost, ljekare i fizioterapeute klubova Prve lige FBiH.

Seminar za službene predstavnike i komesare bezbjednosti klubova Prve lige FBiH održat će se u utorak 30.07.2019. godine u hotelu "Sunce" u Vogošći sa početkom u 14:00 sati.

 

Seminari za ljekare i fizioterapeute će biti održani u subotu i nedjelju 03/04.08.2019. godine u hotelu Holiday u Sarajevu.

 

Svim ljekarima sa validnim diplomama koji prisustvuju seminaru biti uručen i UEFA CERTIFIKAT

 

U skladu sa navedenim planom edukacije kakav će se provesti u svih 55 članica UEFA-e, NS/FS BiH je izvršio nabavku najmodernih nastavnih pomagala za ovu svrhu, te izvršio edukaciju medicinskog osoblja klubova BH Telecom Premijer lige BiH, a sva ta iskustva bit će prenesena na ljekare i fizioterapeute klubova Prve lige Federacije BiH.

 

Seminar i dvodnevnu radionicu realizirat će stručni tim za obuku i edukaciju Nogometnog/fudbalskog saveza BiH koji je ranije završio UEFA edukaciju u oblasti medicinske zaštite igrača.

Službenim osobama klubova koji budu prisustvovali seminaru bit će izdate takmičarske akreditacije za sezonu 2019/2020 što predstavlja uslov za obavljanje službene dužnosti na utakmicama Prve lige FBiH.

 

PROGRAM SEMINARA ZA SLUŽBENE PREDSTAVNIKE

 

PROGRAM SEMINARA ZA KOMESARE ZA BEZBJEDNOST

 

PROGRAM SEMINARA ZA LJEKARE I FIZIOTERAPEUTE