Vijesti

Održana video konferencija sa klubovima Prve lige Federacije BiH

U četvrtak 23.04.2020. godine u organizaciji Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine održana je video konferencija sa svim klubovima Prve lige Federacije BiH.

Online sastanku sa klubovima Prve lige FBiH su prisustvovali predsjednik NS FBiH Durić Irfan, dopredsjednik NS FBiH Garić Slaven, generalni sekretar NS FBiH Baković Eldin te ispred Komisije za takmičenje NS FBiH Basara Naim i Mišković Dubravko.

 

Tema sastanka je bila aktuelna situacija izazvana pandemijom COVID-19 kao i takmičenje Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Svi učesnici sastanka su aktivno učestvovali u raspravi te iznijeli svoja mišljenja a koja se odnose na pitanje nastavka i završetka takmičenja Prve lige Federacije BiH u sezoni 2019/2020.

 

Organi Nogometnog saveza Federacije BiH će aktivno pratiti stanje na terenu te slijediti odluke nadležnih istitucija kao i odluke Nogometnog/fudbalskog saveza BiH.

 

Primarni cilj je zdravstvena zaštita igrača, te će se na osnovu odluka i mjera nadležnih organa donositi odluke koje se odnose na samo odvijanje takmičenja sa primarnom željom da se takmičenje završi sa utakmicama na terenu.

 

Također, istaknuto je kako će Nogometni savez Federacije BiH u saradnji sa Nogometnim/fudbalskim savezom BiH učiniti maksimalne napore da iznađe način da pomogne svim klubovima Prve lige FBiH.