Vijesti

FK Borac Jelah sa bodom prednosti na prvom mjestu Druge lige Centar

Proljetni dio prvenstva u Drugoj ligi Federacije BiH grupa Centar sa prvog mjesta dočekuje FK Borac Jelah.

Jesenji prvak nakon 15 odigranih kola ima bod prednosti u odnosu na drugoplasirani FK Famos iz Hrasnice. Jelašani su osvojili 34, dok je tim iz Hrasnice osvoji 33 boda.

 

Deset pobjeda, četiri nerješena rezultata i jedan poraz dovoljni su bili da Borac završi na prvom mjestu, dok drugoplasirani tim ima jednu pobjedu manje, šest nerješenih rezultata i jedini su tim bez poraza. 

 

Borac i Famos sastali su se u osmom kolu na stadionu u Hrasnici, a utakmica je završena neriješenim rezultatom 2:2. 

 

Najbolji strijelac tima je Subašić Nedim koji je postigao 11 golova, te je na drugom mjestu ligaške liste strijelaca iza Famosovog Tahmaz Merisa koji je postigao 13 golova.

 

Za ekipu Borca ove jeseni je nastupalo 20 igrača, a najviše minuta sakupio je upravo Subašić Nedim odigravši 1335 minuta. 

 

Proljetni dio takmičenja Druge lige FBiH grupa Centar počinje 06/07.03.2021. godine.

 

Igrači Borca postigli su 32 pogotka, baš kao i igrači Famosa, te su najuspješniji timovi jesenjeg dijela prvenstva. Sa deset primljenih pogodaka ekipa Borca je ekipa koja je primila najmanje golova u ligi.

 

FK Borac je na svom terenu bez poraza. Na osam odigranih utakmica upisano je šest pobjeda i dva remija te su na drugom mjestu tabele "domaćin". Na gostujućim terenima FK Borac je osvojio 14 bodova, odnosno ostvario skor od četiri pobjede, dva neriješena rezultata uz jedan poraz u 12. kolu na gostovanju kod NK Usora.