Vijesti

VIDEO: Golovi Mahmutović Selmira, prvog strijelca m:tel Prve lige FBiH

Napadač NK Tošk Tešanj, Mahmutović Selmir, ove jeseni postigao je 11 pogodaka te je uz Maida Jaganjca najbolji strijelac m:tel Prve lige Federacije BiH.

U 14 odigranih utakmica odnosno 1040 minuta, Mahmutović je 11 puta zatresao protivničku mrežu, što znači da je pogađao svakih 94,5 minuta.

 

Imajući u vidu da je NK Tošk ove jeseni postigao 27 golova znači da golovi Selmira Mahmutovića predstavljaju više od 40% ukupno datih golova, te je jedan od najzaslužnijih što je klub iz Tešnja prvi dio sezone okončao na trećem mjestu sa svega tri boda zaostatka u odnosu na prvoplasirano Posušje. 

 

Napadač Toška je pogađao u šest različitih utakmica, a posebno se ističu dva het-tricka  protiv NK Bratstvo i NK Slaven.

 

Kada god je Mahmutović zatresao mrežu protivničkog golmana NK Tošk nije izgubio, odnosno odigrao je neriješeno ili je upisao tri boda. 

 

Ove jeseni Mahmutović je pogađao u 4. kolu protiv HNK Orašje kada je pogodio za 0:1, u 5. kolu protiv Jedinstva kada je bio strijelac jedinog gola za svoj tim i te dvije utakmice su završene remijem odnosno 2:2 protiv HNK orašje i 1:1 protiv NK Jedinstvo.

 

U 7. kolu NK Tošk je na svom terenu savladao NK Bratstvo Gračanica rezultatom 3:0 a sva tri gola je postigao upravo Mahmutović. U 10. kolu m:tel Prve lige FBiH napadač Toška je ponovio het-trick kada je njegov tim savladao NK Slaven sa 4:0. U 13. kolu na gostovanju kod HNK Čapljina Mahmutović postiže dva gola, a dobru golgetersku  jesen Mahmutović zaključuje u 15. kolu protiv Igmana kada pogađa za 0:1.

 

Mahmutović Selmir rođen je 10.11.1992. godine, a u dosadašnjoj karijeri igrao je za NK Natron Maglaj, NK Čelik Zenica, NK Crikvenica (Hrvatska), NK Usora, FK Sloga Doboj u dva navrata, FK Proleter Teslić, FK Zvijezda 09 Stanišići, NK Zvijezda Gradačac te je također u sezoni 2015/2016 bio član NK Tošk Tešanj.

 

Svih 11 golova Selmira Mahmutovića možete pogledati na našoj facebook stranici.