Vijesti

Zahvaljujući gol razlici FK Vitez jesen završio na prvom mjestu

Neizvjestan je bio prvi dio takmičarske sezone 2020/2021 u Drugoj ligi Federacije BiH grupa Zapad 1

FK Vitez, NK Vitez i FK Rudar Han Bila jesenji dio prvenstva završili su sa po 18 osvojenih bodova iz osam odigranih utakmica.

 

Sva tri kluba imaju isti omjer pobjeda i poraza odnosno po šest pobjeda i po dva poraza bez neriješenih rezultata. Ipak, igrači FK Viteza su ove jeseni bili skoncentiraniji pa su postigli 18 pogodaka a primili šest, dok su njihove kolege iz gradskog rivala NK Viteza postigli 16 a primili 7 pogodaka, a igrači Rudara dali 15 a primili 10 golova. 

 

Upravo zahvaljujući boljoj gol razlici FK Vitez jesen je završio na prvom mjestu Druge lige FBiH grupa Zapad 1. 

 

Zanimljivo, jedina dva poraza doživjeli su od svojih pratioca FK Rudar u 4. kolu kada su poraženi rezultatom 2:1, a istim rezultatom slavio je i NK Vitez u 5. kolu. Obzirom da se međusobni duel između klubova računa tek na kraju seone FK Vitez je na konačnoj tablici jesenjeg dijela zauzeo prvo mjesto.

 

Najuvjerljivija pobjeda upisana je u 7. kolu kada je FK Vitez na gostujućem terenu savladao NK Busovača rezultatom 4:0.

 

Činjenica da su igrači FK Viteza sa prosjekom godina 22,7 najmlađa ekipa u ligi daje dodatnu težinu osvajanja titule jesenjeg prvaka.

 

Prvi strijelac  kluba, ali i lige je Zukan Admir koji je postigao 7 golova. Najviše nastupa za jesenjeg prvaka u 8 odigranih utakmica sakupili su Ribo Aldin i Šibčić Asim koji su odigrali sve utakmice, odnosno svih 720 minuta.

 

Takmičenje Druge lige FBiH grupa Zapad 1 nastavlja se 27/28.03.2021. godine.