Vijesti

NK Podgrmeč sa dva boda prednosti čeka proljetni dio sezone

Druga liga Federacije BiH grupa Zapad 2 ove jeseni okončana je u znaku Nogometnog kluba Podgrmeč iz Sanskog Mosta.

Nakon prvog dijela sezone, odnosno nakon 11 kola, NK Podgrmeč iz Sanskog Mosta zauzima prvo mjesto sa 22 osvojena boda, dva boda više od drugoplasirane Krajine od koje i ima jednu utakmicu manje.

 

Igrači Podgrmeča odigrali su devet utakmica i ostvarili skor od sedam pobjeda, jedan poraz i jedan remi. Neriješen rezultat upisan je u 5. kolu protiv FK Krajine u Sanskom Mostu, dok su jedini put poraženi u 10. kolu na domaćem terenu od ekipe NK Brekovica 78. 

 

Sa 22 posignuta gola Podgrmeč ne spada u najefikasniju ekipu Druge lige Zapad 2 jer su igrači Krajine postigli 23 gola, ali zato šest primljenih golova je najmanje u ligi te NK Podgrmeč u konačnici ima najbolju gol razliku.

 

Jedini igrač koji je odigrao svih devet utakmica, odnosno svih 810 minuta je Lezić Haris, koji je pri tom postigao dva gola, a najbolji klupski strijelac je Međedović Haris sa pet postignutih golova koji se nalazi na trećem mjestu liste najboljih strijelaca Druge lige Zapad 2. Ispred njega više golova imaju Prošić Elmin (FK Krajina) i Hrapić Mirnes (NK Rudar) koji su postigli po šest pogodaka.

 

Takmičenje Druge lige FBiH grupa Zapad 2 nastavlja se 20/21.03.2021. godine.