Vijesti

NK Travnik i NK Romari vodeći timovi Omladinske lige BiH Centar 2

Jesenji prvaci Omladinske lige BiH grupa Centar 2 NK Travnik u kadetskoj i NK Romari u juniorskoj konkurenciji.

Kadeti Travnika su jesenji dio sezone završili bez poraza, sa 14 ostvarenih pobjeda i dva remija sa gol razilkom 67:12, te su i u tom segmentu najuspješnija kadetska ekipa.

 

Najzaslužniji što je NK Travnik postigao 67 golova je Đelilbašić Faris, napadač kluba koji je u 16 odigranih utakmica postigao čak 37 golova što znači da je u prosjeku postizao 1,8 gola po utakmici.

 

Đelilbašić nije postizao golove samo u drugom, trećem i devetom kolu, a najefikasniji je bio u četvrtom kolu kada je postigao šest pogodaka u pobjedi njegovog tima na svom terenu protiv NK Fortuna iz Zenice.

 

Na listi najboljih strijelaca ističu se još Drljepan Dorijan iz NK Kiseljak koji je postigao 20 golova te Hatičić Haris (NK Vis Simm Bau) sa 16 postignutih golova. 

 

Kadete Travnika na tablici prate NK Čelik Zenica i NK Kiseljak koji imaju šest bodova manje. 

 

U juniorskoj konkurenciji borbu za prvo mjesto ove jeseni vodili su NK Romari Vitez i NK Čelik Zenica. Ipak, klub iz Viteza je prvi dio sezone završio na prvom mjestu sa dva boda prednosti u odnosu na vršnjake iz Zenice, a najviše zahvaljući međusobnom duelu u drugom kolu kada je Romari slavio rezultatom 1:2. 

 

Obje prvoplasirane ekipe imaju po jedan poraz ove jeseni, s tim što je NK Romari upisao 14 pobjeda i jedan remi, dok su juniori Čelika slavili 13 puta te dvije utakmice odigrali nerješeno.

 

NK Romari je i ekipa koja je postigla najviše golova, čak 76, od čega je prvi strijelac tima i lige Ivoš Dario postigao 24. Igrači NK Čelik postigli su 74 gola a samo Čančar Emir je postigao 24, te je drugi najbolji strijelac Omladinske lige BiH Centar 2 za juniore. 

 

Također, na listi najboljih strijelaca ističe se i Šehić Velid iz NK Vis Simm Bau koji je postigao 23 gola.

 

Konačnu tablicu jesenjeg dijela prvenstva kao i sve rezultate juniora i kadeta možete pogledati na sljedećem LINKU.