Vijesti

Dragan Soldo novi predsjednik NS Federacije BiH, Mirsad Drljević dopredsjednik

U Sarajevu 25.02.2021. godine održana je sjednica izborne Skupštine Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine.

Shodno utvrđenoj Mapi puta za provođenje izbornih aktivnosti u NS FBiH, održana je redovna sjednica izborne Skupštine NS Federacije BiH. Skupština je organizirana na potpuno transparentan način, a u skladu sa odredbama Statuta NS FBiH i Poslovnika o radu Skupštine NS FBiH. 

 

Izbori tijela NS FBiH i NS/FS BiH izvršeni su pod nadzorom Izborne komisije NS FBiH koja je provodila nadzor nad cjelokupnim izbornim procedurama.

 

Razrješeni su dužnosti dosadašnji delegati Skupštine NS FBiH, te je verificiran novi saziv delegata i zamjenskih delegata Skupštine, izabranih na skupštinama kantonalnih/županijskih saveza. 

 

Za predsjednika NS Federacije BiH, za novi mandatni period izabran je Dragan Soldo iz Širokog Brijega (ŽNS ZH), dok je za dopredsjednika NS Federacije BiH izabran Mirsad Drljević iz Goražda (FS BPK).

 

Za članove Izvršnog odbora NS Federacije BiH, za novi mandatni period izabrani su:

 

- Dragan Soldo

- Mirsad Drljević

- Slaven Garić

- Samir Ćemalović

- Iljo Dominković

- Stipo Vukadin

- Adis Hajlovac

- Ćazim Omić

- Mirsad Silić i

- Nijaz Brković

 

Izabrana su i pravna tijela NS FBiH za novi mandatni period (Disciplinska komisija, Apelaciona komisija, Tužioci, Prvostepena i Drugostepena (apelaciona) komisija za licenciranje).

 

Pored toga, Skupština NS FBiH izabrala je delegate i zamjenske delegate Skupštine NS/FS BiH, te kandidate za članove Izvršnog odbora NS/FS BiH i pravna tijela NS/FS BiH. 

 

Nogometni savez Federacije BiH svim novoizabranim članovima želi mnogo sreće i uspjeha u narednom radu.