Vijesti

Održan seminar za delegatice i sutkinje Prve ženske lige FBiH

Nogometni savez Federacije BiH prvi put je formirao zasebnu listu delegatica i sutkinja Prve ženske lige FBiH za takmičarsku sezonu 2021/2022.

Komisija za takmičenje i Komisija za suce i suđenje NS Federacije BiH održali su prvi edukacioni seminar za delegatice i sutkinje Prve ženske lige FBiH 19.08.2021. godine u Sarajevu.

 

Pored članova nadležnih komisija, seminaru su prisustvovali predsjednik NS FBiH Soldo Dragan, dopredsjednik NS FBiH Drljević Mirsad i generalni sekretar NS FBiH Baković Eldin, koji su istakli kako formiranje zasebne liste delegatica i sutkinja predstavlja značajan momenat za Nogometni savez Federacije BiH, te svim akterima dali punu podršku u radu i obavljanju službene dužnosti.

 

Delegaticama je održano predavanje na teme: "Uloga i ličnost delegata", "Obaveze delegata u obavljanju službene dužnosti", "Praktičan rad na utakmicama Prve ženske lige FBiH" i "Video kviz iz poznavanja Pravila nogometne igre".

 

Predavanja na seminaru sutkinja Prve ženske lige FBiH su održali predsjednik Komisije za suce i suđenje NS FBiH Kaplan Semir i član Komiteta za sudije i suđenje NS/FS BiH Alispahić Adnan na teme: „Video kviz iz Pravila nogometne igre“, „UEFA DVD 2021- 2 – Odluke u kaznenom prostoru i igranje rukom“ i „UEFA DVD 2021- 2 – Ofsajd i timski rad“.