Vijesti

Održan seminar za klubove m:tel Prve lige FBiH o obavezama u postupku licenciranja

Nogometni savez Federacije BiH je u saradnji sa Nogometnim/fudbalskim savezom BiH klubovima m:tel Prve lige Federacije BiH održao seminar o obavezama klubova u postupku licenciranja za takmičarsku sezonu 2022/2023.

Seminaru su, prisustvovali predsjednik NS FBiH Soldo Dragan, dopredsjednik NS FBiH Drljević Mirsad te generalni sekretar NS FBiH Baković Eldin.

 

Predstavnici svih prisutnih klubova m:tel Prve lige FBiH upoznati su sa obavezama u postupku licenciranja, a stručna predavanja iz sportskog, administrativnog, infrastrukturnog, zakonskog i financijskog kriterija održali su eksperti NS/FS BiH iz svake oblasti Ljubojević Darko, Hamza Salihović Lejla, Hodžić Nihad i Terzić Đenar uz administraciju za licenciranje NS FBiH i NS/FS BiH.

 

Također, poseban je naglasak stavljen na valjanost dokumentacije koju klubovi dostavljaju, kao i na rokove koje klubovi moraju poštivati u procesu licenciranja. Rok za dostavljanje dokumentacije iz sportskog, administrativnog, infrastrukturnog i zakonskog kriterija je 25.02.2022. godine, dok je za dostavljanje dokumentacije za financijski kriterij 15.03.2022. godine.

 

Postupak licenciranja je obavezujući za sve klubove, a licenca predstavlja uvjet za takmičenje u m:tel Prvoj ligi FBiH za takmičarsku sezonu 2022/2023.