Vijesti

Seminar za sudije m:tel Prve lige FBiH i polaganje ispita za zvanje sudije II kategorije

Komisija za sudije i suđenje Nogometnog saveza Federacije BiH donijela je odluku o terminu održavanja seminara za sudije i sudije asistente m:tel Prve lige FBiH kao i o terminu polaganja pismenog dijela ispita za sticanje zvanja sudije II kategorije.

Seminar za sudije i sudije asistente m:tel Prve lige FBiH kao i pismeni dio ispita za sticanje zvanja sudije druge kategorije održat će se u srijedu 04.05.2022. godine u Sarajevu, u hotelu "Hills" Ilidža.

 

Pismeni dio ispita za sticanje zvanja sudije II kategorije održat će se u hotelu "Hills" Ilidža sa početkom u 11:00 sati, a pismeni dio ispita sastoji se od obrade teme, pismenog testa iz Pravila nogometne igre te usmenog dijela ispita. 

 

Provjera fizičkih normi za sudije i sudije asistente m:tel Prve lige FBiH (SDS test- A lista i ARIET test- B lista) održat će se u 12:00 sati u sportskom kompleksu stadiona FK Igman Ilidža.

 

Edukativni dio seminara za sudije i sudije asistente m:tel Prve lige FBiH održat će se sa početkom u 15:00 sati u hotelu "Hills" Ilidža.