Vijesti

NK Čelik Zenica prvak Omladinske lige BiH za kadete

U Tomislavgradu je 16/17.06.2022. godine odigrana završnica Omladinske lige BiH za kadete za takmičarsku sezonu 2021/2022.

Na završnici prvenstva učestvovali su prvaci Omladinske lige BiH grupa „Centar“, „Jug“, „Zapad“ i „Sjever“ i to: NK Čelik Zenica, HNK Tomislav Tomislavgrad, FK Kozara Gradiška i FK Tekstilac Derventa.

 

U polufinalnim utakmicama igrali su HNK Tomislav - NK Čelik, te FK Kozara - FK Tekstilac. 

 

U prvoj polufinalnoj utakmici koja je nakon 90. minuta završena rezultatom 1:1, NK Čelik je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca bio bolji od HNK Tomislav, te je ostvario plasman u finale. U drugoj polufinalnoj utakmici u kojoj su igrali FK Kozara - FK Tekstilac rezultat je glasio 1:4, te se tako u finale plasirala ekipa FK Tekstilac.

 

U utakmici za treće mjesto u kojoj su se sastali HNK Tomislav-FK Kozara rezultat je glasio 1:4, dok je u finalnoj utakmici NK Čelik rezultatom 3:1 savladao FK Tekstilac i postao prvak Omladinske lige BiH za kadete za takmičarsku sezonu 2021/2022.

 

Najbolji strijelac završnog turnira je Komlenić Aleksandar iz ekipe FK Kozara, dok je za najboljeg vratara proglašen Zilić Imran iz ekipe NK Čelik.

 

Za najboljeg igrača završnog turnira proglašen je igrač NK Čelik Ahmetspahić Benjamin.

 

OPŠIRNIJA FOTOGALERIJA NA ZVANIČNOJ FACEBOOK STRANICI NS FEDERACIJE BiH