Vijesti

Delegati i delegatice spremni za nastavak takmičenja u m:tel Prvoj ligi FBiH i Prvoj ženskoj ligi FBiH

U subotu (25.02.2023. godine) u Sarajevu su održani edukacioni seminari za delegatice Prve ženske lige FBiH i delegate m:tel Prve lige Federacije BiH.

Seminare su održali članovi Komisije za takmičenje NS Federacije BiH koji su sa prisutnim delegaticama i delegatima izvršili detaljnu analizu rada u prvom dijelu takmičarske sezone 2022/2023, gdje su ukazane pogreške koji su isti činili u obavljanju delegatske dužnosti.

 

Također, delegaticima je prezentiran način ispunjavanja zapisnika kroz mobilnu aplikaciju COMET u cilju lakšeg i transparentnijeg rada na samim utakmicama, te su dobile koncizno uputstvo u načinu obavljanja delegatske dužnosti i ispunjavanja delegatskog izvještaja sa posebnim akcentom na ujednačavanju svih kriterija rada delegata na utakmicama Prve ženske lige Federacije BiH.

 

Pored analize rada u prvom dijelu sezone sa delegatima m:tel Prve lige FBiH je izvršena simulacija krizne situacije i incidenta prije početka, u toku i nakon utakmice sa načinom postupanja delegata i komunikacije u kriznim situacijama. 

 

Pored toga, pažnja je posvećena načinu ispunjavanju izvještaja prilikom izricanja disciplinskih mjera, te je sačinenjo jedinstveno uputstvo za obavljanje delegatske dužnosti. 

 

Nakon održanih seminara Komisija je konstatovala da su delegati i delegatice spremni za drugi dio sezone koji počinje 04/05.03.2023. godine (m:tel Prva liga FBiH), odnosno 11/12.03. (Prva ženska liga FBiH).