Vijesti

Futsal Željezničar prvak Prve futsal lige FBiH za sezonu 2022/2023

U subotu (22.04.2023. godine) u Livnu je odigrana revanš finalna utakmica play-offa Prve futsal lige Federacije BiH između MNK Čulin Mlin Livno i Futsal Željezničar Sarajevo.

MNK Čulin Mlin Livno slavio je rezultatom 7:2, ali zbog boljeg rezultata u prvoj finalnoj utakmici, koja je odigrana 15.04.2023. godine u Sarajevu (Futsal Željezničar - MNK Čulin Mlin 8:2), Futsal Željezničar Sarajevo postao je prvak Prve futsal lige Federacije Bosne i Hercegovine za sezonu 2022/2023, te ostvario plaman u Premijer futsal ligu Bosne i Hercegovine u narednoj takmičarskoj sezoni.

 Dvorana Dalibor Perković Dali bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a golove za domaću ekipu su postigli Maleta Franjo (2), Duvnjak Domagoj (2), Bagarić Josip, Badrov Nino te jedan autogol, dok su za goste zgoditke postigli Karić Mulaga i Radmilović Anel.

 Finalnom utakmicom play-offa završeno je takmičenje Prve futsal lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2022/2023 u kojem je učestvovalo 28 klubova, a Nogometni savez Federacije Bosne i Hercegovine ovom prilikom čestita Željezničaru na osvojenom prvom mjestu i plasmanu u Premijer ligu BiH, te svim klubovima Prve futsal lige Federacije BiH na uspješnoj sezoni.