Vijesti

Odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova m:tel Prve lige FBiH

U prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH, 12.05.2023. godine, održana je sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova m:tel Prve lige Federacije BiH.
Odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova m:tel Prve lige FBiH

Na  sjednici se odlučivalo o izdavanju licenci klubovima koji su aplicirali za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2023/2024.

 

U skladu sa prednje navedenim, donesene su sljedeće odluke:

 

Licencu za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2023/2024 dobili su sljedeći klubovi:

 

NK BRATSTVO Gračanica, FK BUDUĆNOST Banovići, FK GORAŽDE Goražde, NK GOŠK Gabela, OFK GRADINA Srebrenik, NK JEDINSTVO Bihać, FK MLADOST Doboj Kakanj, FK RADNIK Hadžići, BFK SIMM BAU Kosova, NK STUPČANICA Olovo, HNK TOMISLAV Tomislavgrad, NK TOŠK Tešanj i NK TRAVNIK.

 

Licencu za učešće u takmičenju m:tel Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2022/2023 nisu dobili:

 

FK RADNIČKI Lukavac, FK RUDAR Kakanj i NK ZVIJEZDA Gradačac.

 

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS FBiH , klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS FBiH u roku od 8 (osam) dana od dana dostavljanja odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova NS FBiH.

 

Također, u postupku je vanredna primjena licenciranja za klubove Druge lige Federacije BiH grupa Centar, Sjever, Zapad i Jug, a odluka o licencama za klubove iz nižeg stepena takmičenja će biti donesena na narednoj sjednici Komisije.