Vijesti

Prijave za takmičenje u Prvoj ženskoj ligi Federacije BiH za sezonu 2023/2024

Nogometni savez Federacije Bosne i Hercegovine pokrenuo je aktivnosti vezano za takmičenje u Prvoj ženskoj ligi Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2023/2024.
Prijave za takmičenje u Prvoj ženskoj ligi Federacije BiH za sezonu 2023/2024

U skladu sa važećim odlukama i propisima svim klubovima Prve ženske lige FBiH koji su završili takmičenje u sezoni 2022/2023 dostavljen je dopis za prijavu za takmičenje u novoj sezoni uz kriterije koje klubovi moraju ispuniti da bi učestvovali u takmičenju Prve ženske lige FBiH.

 

Također, ostavljena je mogućnost da se u takmičenje Prve ženske lige Federacije BiH, putem kantonalnih/županijskih saveza, prijave novoformirani klubovi odnosno klubovi koji u prethodnoj takimčarskoj sezoni nisu učestvovali u takmičenju Prve ženske lige Federacije BiH. 

 

Rok za prijavu svih klubova za takmičenje u Prvoj ženskoj ligi FBiH je 28.06.2023. godine. 

 

Svi klubovi koji izvrše prijavu za takmičenje moraju ispuniti određene kriterije kako bi bili primljeni u takmičenje Prve ženske lige Federacije BiH, a konačnu odluku o učesnicima takmičenja kao i načinu odigravanja istog donijet će Izvršni odbor NS FBiH na prijedlog Komisije za takmičenje NS FBiH. 

 

Više informacija za prijavu za takmičenje u Prvoj ženskoj ligi FBiH svi klubovi mogu dobiti putem Sekretarijata za takmičenje NS FBiH (033/556-651) ili putem kantonalnih/županijskih saveza.