Vijesti

Održan sastanak takmičarskih organa Omladinske lige BiH sa Komisijom za omladinski nogomet NS FBiH

U prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH održana je redovna sjednica takmičarskih organa Omladinske lige BiH grupa Centar i Jug, te redovni sastanak sa takmičarskih organa sa Komisijom za omladinski nogomet BiH.
Održan sastanak takmičarskih organa Omladinske lige BiH sa Komisijom za omladinski nogomet NS FBiH

Na sjednici takmičarskih organa Omladinske lige BiH zaključen je prvi dio takmičnja u Omladinskoj ligi BiH grupa Centar i Jug, te je sačinjen izvještaj o provedenom takmičenju. 

 

Utvrđeno je da je prvi dio takmičenja okončan bez značajnih problema, a jesenji prvaci po kategorijama su:

FK SARAJEVO (Omladinska liga BiH Centar 1 - kadeti i juniori), NK ČELIK Zenica (Omladinska liga BiH Centar 2 - kadeti i juniori), NK TROGLAV 1918 Livno (Omladinska liga BiH Jug - kadeti) FK IGMAN Konjic (Omladinska liga Jug - juniori).

 

Također, takmičarski organi Omladinske lige BiH Karavdić Salem (komesar za takmičenje), Dragan Prtvar i Duško Vujičić (komesari za suđenje) i Aldin Avdić (disciplinski sudija) održali su redovni sastanak sa Komisijom za omladinski nogomet NS FBiH Najimom Softićem, Slavenkom Šumanom i Šerifom Hušidićem gdje su iste upoznali o provedenom jesenjem dijelu takmičenja Omladinske lige BiH za juniore i kadete te ih upoznali o načinu rada takmičarskih organa. 

 

Pored toga, izvršen je uvid u dostavljenu informaciju komesara za suđenje iz NS FBiH Omladinske lige BiH grupa Sjever i Zapad  kojima rukovodi FS RS, te se razgovaralo o narednim aktivnostima a koje se odnose na omladinska takmičenja u Nogometnom savezu Federacije BiH.