Vijesti

Sjednica Komisije za takmičenje NS FBiH

Danas, 05.12.2023. godine, održana je redovna sjednica Komisije za takmičenje NS FBiH u sastavu Basara Naim, Smoljo Franjo, Prskalo Zoran i Medžid Gvozden.
Sjednica Komisije za takmičenje NS FBiH

Komisija za takmičenje NS FBiH je izvršila registraciju preostalih utakmica Prve lige FBiH i Prve ženske lige FBiH, te time zaključila prvi dio prvenstva u takmičarskoj sezoni 2023/2024. 

 

Na osnovu svi prikupljenih dokaza i činjenica, Komisija za takmičenje NS FBiH je utakmicu 7. kola Prve ženske lige FBiH: NK Sloga Gornji Vakuf - ŽNK Brotnjo Čitluk (4:1) zbog nepravilnog nastupa igračice NK Sloga, registrovala službenim rezultatom 0:3 (p.f.) u korist ŽNK Brotnjo te je podnijela prijavu za pokretanje disciplinskog postupka protiv kluba i odgovornih osoba.

 

Jesenji prvak Prve lige Federeracije BiH za takmičarsku sezonu 2023/2024 je FK SLOBODA Tuzla, dok je u ženskoj konkurenciji jesenji prvak ŽNK VOGOŠĆA. 

 

Izvršena je i analiza i registracija odigranih utakmica Prve futsal lige Federacije BiH grupa Sjever, Centar, Jug i Zapad te je konstatirano da se takmičenje u dosadašnjem dijelu Prve futsal lige FBiH odvija bez poteškoća i značajnih propusta. 

 

Također, razmatrani su dostavljeni izvještaji komesara za takmičenje Druge lige FBiH u prvom dijelu takmičarske sezone, te će se isti dostaviti Izvršnom odboru NS FBiH na dalje razmatranje i postupanje.

 

Pored toga, Komisija za takmičenje NS FBiH izvršila je uvid u ispunjavanje uslova iz Propozicija takmičenja Druge lige FBiH, a koji će biti uzeti u obzir prilikom nastupajećeg procesa licenciranja klubova.