Vijesti

Održana redovna sjednica Komisije za ženski nogomet NS FBiH

U prostorijama Nogometnog saveza federacije BiH održana je redovna sjednica Komisije za ženski nogomet u sastavu Imamović Vildana, Lozančić Josip, Kvesić Ivan i Đogić Ibrahim.
Održana redovna sjednica Komisije za ženski nogomet NS FBiH

Komisija je raspravljala pitanja koja se odnose na takmičenje Prve ženske lige Federacije BiH u takmičarskoj sezoni 2023/2024, te na osnovu informacije Komisije za takmičenje NS FBiH konstatirala da je prvi dio takmičenja proveden u skladu sa Propozicijama takmičenja Prve ženske lige FBiH te ostalim odlukama i propisima NS/FS BiH i NS FBiH. 

 

Također, razmatrana su i određena pitanja za unaprjeđenje takmičenja Prve ženske lige FBiH kao i razvoja ženskog nogometa na prostoru NS Federacije BiH, te je konstatirano da je za nesmetan rad klubova Prve ženske lige FBiH kao i pravilan razvoj nogometašica neophodna financijska pomoć viših organa, te će Komisija u narednom paeriodu poduzeti određene korake ka rješavanju ove problematike. 

 

Također, konstatirano je kako je potrebno ostvariti kontakte sa klubovima koji u sklopu svog rada imaju aktivnost ženskog nogometa te učiniti sve potrebno na uključivanju klubova u redovna takmičenja. 

 

Pored toga, u saradnji sa Komisijom za suce i suđenje NS FBiH potrebno je poduzeti mjere i radnje na uključivanju većeg broja aktivnih sutkinja u takmičenje Prve ženske lige Federacije BiH.