Vijesti

Posljednje kolo prvog dijela Prve futsal lige FBiH

Ovog vikenda igra se posljednje kolo prvog dijela Prve futsal lige Federacije BiH u grupama Sjever, Centar, Zapad i Jug.
Posljednje kolo prvog dijela Prve futsal lige FBiH

U grupama Centar i Zapad poznati su jesenji prvaci. Futsal Team Tešanj je u dosadašnjih šest odigranih kola ostvario ito toliko pobjeda, a u sedmom kolu gostuju u Usori kod MNK Usora koji je drugoplasirani klub sa 13 osvojenih bodova. 

 

MNK Buba Mara Cazin je, u dosadašnjim odigranim utakmicama, također ostvario maksimalan učinak sa osam pobjeda iz isto toliko odigranih utakmica. U devetom kolu Prve futsal lige FBiH grupa Zapad klub iz Cazina je slobodan, dok se za drugu poziciju bore FK Bužim, FK Konjodor Bužim i MNK Mujo Hrnjica, koji su do sada osvojili po 15 bodova. 

 

Za titulu jesenjeg prvaka u grupi Sjever bore se novoformirani klub MNK Srebrenik i FC Lilium. Trenutno vodeći je klub iz Srebrenika sa 14 osvojenih bodova, a slijedi ga Lilium sa 12. MNK Banovići i MNK Lukavac imaju po 10 bodova iz šest odigranih kola. U posljednjem kolu prvog dijela prvenstva Srebrenik će u svojoj dvorani dočekati FC Živinice, dok Lilium gostuje u Banovićima. 

 

Derbi prvog dijela Prve futsal lige FBiH grupa Jug igrat će se u subotu, 16.12.2023. godine u 18:00 sati u dvorani Dalibor Perković Dali u Livnu a gdje se sastaju prvoplasirani MNK Čulin Mlin i drugoplasirani HFC Zrinjski. Čulin Mlin u posljedenje kolo prvog dijela ulazi sa 14 osvojenih bodova, a Zrinjski sa 12. MNK Seljak Livno, MNK Čapljina i FC Velež Mostar imaju po 10, te se može očekivati da jedan od tih klubova završi na drugom mjestu na kraju prvog dijela. 

 

Delegiranje posljednjeg kola Prve futsal lige FBiH u 2023. godini možete pogledati na sljedećim linkovima:

 

Prva futsal liga FBiH Sjever

 

Prva futsal liga FBiH Centar

 

Prva futsal liga FBiH Jug

 

Prva futsal liga FBiH Zapad