Vijesti

FOTO: Jesenji prvaci Prve futsal lige FBiH

Utakmicama sedmog kola Prve futsal lige FBiH grupa Sjever, Centar i Jug te utakmicama 9. kola Prve futsal lige FBiH grupa Zapad završen je prvi dio takmičarske sezone u Prvoj futsal ligi Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2023/2024.
FOTO: Jesenji prvaci Prve futsal lige FBiH

Jesenji prvak Prve futsal lige FBiH grupa SJEVER je MNK SREBRENIK, koji je ostvario učinak od 5 pobjeda i 2 neriješena rezultata osvojivši 17 bodova. Drugoplasirani klub u grupi Sjever je MNK BANOVIĆI koji je osvojio četiri boda manje od prvoplasirane ekipe. 

 

Tabelu i sve rezultate Prve futsal lige FBiH grupa SJEVER pogledajte na sljedećem linku:

https://www.nsfbih.ba/takmicenja/prva-futsal-liga-fbih-sjever

 

FUTSAL TEAM TEŠANJ prvoplasirani klub je u Prvoj futsal ligi grupa CENTAR nakon prvog dijela prvanstva. Klub iz Tešnja ostvario je učinak od 6 pbjeda i jednim neriješenim rezultatom i to u posljednjem odigranom 7. kolu, osvojivši 19 bodova. Tešanjci su i druga najefikasnija ekipa ove polusezone postigavši 72 gola. MNK USORA osvojio je drugo mjesto na kraju prvog dijela sa 14 bodova. 

 

Tabela Prve futsal lige FBiH grupa CENTAR: https://www.nsfbih.ba/takmicenja/prva-futsal-liga-fbih-centar

 

U Prvoj futsal ligi FBiH grupa JUG neizvjesno je bilo do posljednjeg kola prvog dijela prvenstva. Ipak, jesenju titulu ponio je MNK ČULIN MLIN Livno, koji je u posljednjem odigranom kolu savladao HFC Zrinjski te sa učinkom od 5 pobjeda i dva neriješena rezultata osvojio 17 bodova. Drugoplasirani MNK SELJAK iz Livna osvojio je 13 bodova, koliko i trećeplasirani FC VELEŽ Mostar. 

 

Tabela i rezultati Prve futsal lige FBiH grupa JUG: https://www.nsfbih.ba/takmicenja/prva-futsal-liga-fbih-jug

 

MNK BUBA MARA Cazin jedina je ekipa sa maksimalnim učinkom. Igrači Buba Mare osvojili su titulu jesenjeg prvaka sa odam pobjeda iz isto toliko kola i sa osvojenih 24 boda. Klub  iz Cazina je i najefikasniji klub ove jeseni sa 76 postignutih pogodaka. Drugo i treće mjesto sa po 18 osvojenih bodova osvojili su MNK MUJO HRNJICA Velika Kladuša FK KONJODOR Bužim. 

 

Tabela i rezultati prvog dijela takmičenja Prve futsal lige FBiH grupa ZAPAD:

https://www.nsfbih.ba/takmicenja/prva-futsal-liga-fbih-zapad

 

Takmičenje u Prvoj futsal ligi FBiH nastavlja se 27/28.01.2024. godine.