Vijesti

Održani seminari za službena lica Prve lige Federacije BIH

U organizaciji Nogometnog saveza Federacije BiH 23. i 24.02.2024. godine održani su redovni edukativni seminari za sudije, sudije asistente, posmatrače suđenja i delegate Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Svi seminari održani su u Sarajevu a iste su proveli i organizirali članovi Komisije za suce i suđenje NS FBiH, članovi Komiteta za sudije i suđenje NS/FS BiH te članovi Komisije za takmičenje NS FBiH.

 

Sa sucima i posmatračima suđenja Prve lige FBiH izvršena je analiza prvog dijela takmičenja sa pregledom video zapisa iz prvog dijela takmičarske sezone 2023/2024 te su prezentirane UEFA video analize na teme "Odluke u kaznenom prostoru" i "Igranje lopte rukom".

 

Provjeru fizičkih normi sudaca i sudaca asistenata (SDS i ARIET test) organizirao je i proveo fitnes tim Nogometnog/fudbalskog saveza BiH.

 

Komisija za takmičenje NS FBiH je sa delegateima Prve lige FBiH također izvršila analizu rada u prvom dijelu takmičarske sezone 2023/2024, te je svim delegatima dato striktno uputstvo za obavljanje delegatske dužnosti. Adi Osmanović iz odjela za takmičenje NS/FS BiH održao je predavanje na temu "Integritet takmičenja" a delegati su također kroz simulaciju utakmice imali priliku razmijeniti mišljenja i iskustva kroz specifične situacije i događaje na utakmicama.