Vijesti

Održane sjednice Komisije za takmičenje i Komisije za suđenje NS Federacije BiH

Komisija za takmičenje i Komisija za sudije i suđenje Nogometnog saveza Federacije BiH, u prostorijama NS FBiH, održali su redovne sjednice.
Održane sjednice Komisije za takmičenje i Komisije za suđenje NS Federacije BiH

Komisija za takmičenje NS FBiH izvršila je analizu i registraciju utakmica Prve lige FBiH, Prve futsal lige FBiH te Prve ženske lige Federacije BiH. Također, izvršena je detaljna analiza rada delegata i delegatica na svim utakmicama te je Komisija postupala u skladu sa ovlastima i propisima NS FBiH i NS/FS BiH. 

 

Komisija za takmičenje NS FBiH je na osnovu raspoložive dokumentacije podnijela prijave za pokretanje disciplinskog postupka protiv klubova i pojedinaca koji nisu postupali u skladu sa važećim propisima. 

 

Također, donesene su odluke o promjeni termina pojedinih utakmica Prve lige FBiH i Prve ženske lige FBiH. 

 

Komisija za sudije i suđenje NS FBiH izvršila je detaljnu analizu suđenja i rada posmatrača suđenja na utakmicama 19. i 20. kola Prve lige Federacije BiH te polufinalnim utakmicama Prve futsal lige FBiH. 

 

U skladu sa nadležnostima, Komisija je shodno Pravilniku o sudijama i suđenju NS/FS BiH sankcionisala sudije i posmatrače suđenja na utakmicama na kojima su utvrđeni propusti u suđenju.

 

Također, shodno Pravilniku o sudijama i suđenju NS/FS BiH utvrđen je termin seminara sudija i sudija asistenata Prve lige FBiH kao i termin polaganja pismenog dijela ispita za sticanje zvanja sudije druge kategorije a koji će se održati 24.04.2024. godine u Sarajevu.