Vijesti

Odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova Prve lige FBiH

U prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH, 15.05.2024. godine, održana je sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova Prve lige Federacije BiH.
Odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova Prve lige FBiH

Na  sjednici se odlučivalo o izdavanju licenci klubovima koji su aplicirali za učešće u takmičenju Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2024/2025.

 

U skladu sa prednje navedenim, donesene su sljedeće odluke:

 

Licencu za učešće u takmičenju Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2024/2025 dobili su sljedeći klubovi:

 

FK SLOBODA Tuzla, HNK TOMISLAV Tomislavgrad, NK STUPČANICA Olovo, OFK GRADINA Srebrenik, NK JEDINSTVO Bihać, FK GORAŽDE, NK BRATSTVO Gračanica, FK BUDUĆNOST Banovići, FK G.RAHIĆ Gornji Rahić, FK RADNIK Hadžići, FK RUDAR Kakanj i BFK SIMM BAU Kosova. 

 

Licencu za učešće u takmičenju Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2024/2025 nisu dobili:

 

NK ČELIK Zenica, NK ZVIJEZDA Gradačac, NK TOŠK Tešanj i FK MLADOST Doboj Kakanj.

 

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS FBiH , klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS FBiH u roku od 8 (osam) dana od dana dostavljanja odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova NS FBiH.

 

Također, u postupku je vanredna primjena licenciranja za klubove Druge lige Federacije BiH grupa Centar, Sjever, Zapad i Jug, a odluka o licencama za klubove iz nižeg stepena takmičenja će biti donesena na narednoj sjednici Komisije.