Vijesti

FOTO: FK Željezničar Banja Luka pobjednik završnice kadetskog prvenstva

U Međugorju je 20. i 21.06.2024. godine odigrana završnica Omladinske lige BiH za kadete u organizaciji Nogometnog saveza Federacije BiH.

Na završnici Omladinske lige BiH za kadete učestvovali su prvaci čestiri grupe Omladinske lige BiH grupa Centar, Jug, Sjever i Zapad: FK BATON Sarajevo, NK MEĐUGORJE, FK RADNIK Bijeljina i FK ŽELJEZNIČAR SPORT TEAM Banja Luka. 

 

U polufinalnim utakmicama postignuti su sljedeći rezultati: 

 

FK RADNIK - NK MEĐUGORJE 0:1 (Žilić Renato)

FK ŽELJEZNIČAR ST - FK BATON 5:0 (Štrkić Strahinja 3, Vučenović Danilo, Jovanović Damjan)

 

U utakmici za treće mjesto sastali su se FK Baton i FK Radnik, a slavio je tim iz Bijeljine rezultatom 3:0. Golove su postigli Ivanović Slavko 2 i Dimitrić Teodor. 

 

Finalna utakmica između Međugorja i Željezničara završena je neriješenim rezultatom 1:1. Željezničar je poveo preko Štrkić Strahinje u 45. minuti, a izjednačio je Kelava Pavo u 86. minuti. Nakon izvođenja udaraca sa bijele tačke uspješniji je bio FK Željezničar i osvojio prvo mjesto na završnom turniru za kadete. 

 

Epitet najboljeg strijelca ponio je Štrkić Stahinja sa 4 postignuta gola. Za najboljeg vratara turnira proglašen je Marić Matej iz NK Međugorje, dok je za najboljeg igrača izabran Vučenović Danilo. 

 

Opširniju fotogaleriju pogledajte na sljedećem LINKU