Vijesti

Samir Adanalić, trener OFK Gradina

OFK Gradina Srebrenik dva kola prije kraja obezbijedila je dovoljan broj bodova za siguno prvo mjesto u Prvoj ligi Federacije BiH.

1. Da li ste zadovoljni dosadašnjim dijelom sezone?

- Naravno da sam zadovoljan, kako ja tako i svi u klubu. Pred početak proljetnog dijela sezone u Prvoj ligi FBiH kao cilj zadali smo sebi osvajanje prvog mjesta, što smo na kraju i ostvarili. Na početku sezone ambicije kluba su bile plasman u gornji dio tabele, a kada su se neke stvari poklopile povećali smo svoje ambicije i sada smo tu gdje jesmo. Mislim da je presudila naša dobra i hrabra igra na gostujućim terenima. Tu prvenstveno mislim na utakmice u Goraždu i Banovićima, te na utakmicu koja je i odlučila prvenstvo, a to je ona protiv direktnog konkurenta u Kaknju gdje smo odigrali 1:1, a kasnije taj bod potvrdili domaćom pobjedom nad Bratstvom.

 

2. Ko je za Vas iznenađenje prvenstva u Prvoj ligi FBiH?

- Smatram da je dobar rezultat napravila ekipa NK Bratstvo Gračanica. Do utakmice sa nama imali su samo jedan poraz. Također i NK Krajišnik Velika Kladuša koji su igrali vrlo dobro tokom cijele sezone. Negativno me iznenadila ekipa Orašja, koja će najvjerovatnije preseliti u drugi rang. Ipak, radi se o klubu sa tradicijom i renomeom.

 

3. Jeste li očekivali ovakav rasplet događaja na vrhu i na dnu prvoligaške tabele?

- Više manje svi se dobro poznajemo. Vitez je možda pored nas igrao i najljepši nogomet i zasluženo su na vrhu. Rudar je ponovo bio konkurent za sami vrh, kao i Čaplina. Što se tiče borbe za opstaak Unis i Omladinac su za mene očekivano na dnu, iako je Unis  dobro igrao na početku sezone. Očekivao sam više od Famos Sašk Napretka, ipak previše subodova izgubili na svom terenu.

 

4.  Prema Vašem mišljenju koji je igrač obilježio sezonu?

- U svojoj ekipi u prvom dijelu bih izdvojio Huseinbašića koji je bio naš najbolji strijelac, a u drugom bih izdvojio naša tri najstarija igrača. To su Damir Smajlović, Damir Zukić i Alen Turbić koji su bili nosioci naše igre. Iz ostalih ekipa izdvajam Duru i Durakovića (Rudar Kakanj), Kušljića i Jurića (Vitez) i Mujkića (Bratstvo).

 

5. Šta Gradina može napraviti u Premijer ligi BiH?

- To je za sve nas u klubu veliki izazov. Prije svega želimo se predstaviti u što boljem svijetlu i u prvoj godini pokušati osigurati opstanak. Za to su nam potrebna velika ulaganja, bolji igrački kadar, kvalitetnije pripreme i ja vjerujem da će grad stati iza nas i da se u premijer ligi nećemo obrukati.