Vijesti

Završnica prvenstva 14.06. u Bugojnu

U cilju afirmacije i promocije omladinskog nogometa, klubova koji se takmiče u Omladinskoj ligi Centar i Jug, kao i mladih igrača, NS FBiH organizuje završnicu prvenstva Omladinske lige Centar i Jug.

Završni dio prvenstva igrat će se na neutralnom terenu u Bugojnu 14.06.2012. godine, a učestvovat će prvaci Omladinske lige Centar i Jug, selekcije kadeta i juniora. Utakmica kadeta igrat će se u 16:00, a juniora u 18:00 sati.

 

NS FBiH snosi sve troškove organizacije utakmica, službenih lica, priznanja i nagrada, a tehnička organizacija povjerena je NK Iskra Bugojno.

 

Nogometni savez FBiH će proglasiti najbolje timove kao i najbolje pojedince (najbolji igrač i najbolji strijelac Omladinske lige Centar i Jug za kadete i juniore). Za najbolje timove i pojedince obezbjeđene su sljedeće nagrade i priznanja:

 

-      Pehar za prvaka Omladinske lige Centar- kadeti

-      Pehar za prvaka Omladinske lige Centar- juniori

-      Pehar za prvaka Omladinske lige Jug- kadeti

-      Pehar za prvaka Omladinske lige Jug- juniori

-      Pehar za najboljeg igrača Omladinske lige Centar- kadeti

-      Pehar za najboljeg igrača Omladinske lige Centar- juniori

-      Pehar za najboljeg igrača Omladinske lige Jug- kadeti

-      Pehar za najboljeg igrača Omladinske lige Jug- juniori

-      Pehar za najboljeg strijelca Omladinske lige Centar- kadeti

-      Pehar za najboljeg strijelca Omladinske lige Centar- juniori

-      Pehar za najboljeg strijelca Omladinske lige Jug- kadeti

-      Pehar za najboljeg strijelca Omladinske lige Jug- juniori

-      Lopte za najbolje timove

-      Ostale nagrade za najbolje timove i pojedince

-      Zahvalnica i prigodan poklon NK Iskra Bugojno za tehničku organizaciju završnice prvenstva Omladinske lige Centar i Jug

 

Klubovi prvaci Omladinske lige Centar i Jug obavezni su radi pripreme i uspješne završnice prvenstva Omladinske lige u Bugojnu do 11.06.2012. godine do 11:00 sati dostaviti spisak igrača i rukovodstva za utakmice Omladinske lige Centar i Jug.

 

Napominjemo da NS FBiH završnicu prvenstva organizuje kao istinsku nogometnu reviju na kojoj će se skupiti najbolji pojedinci iz Omladinske lige Centar i Jug, te da u skladu sa važećim odlukama NS FBiH  i FIFA-e i UEFA-e nije predviđena prohodnost klubova u omladinskim takmičenjima.