Vijesti

Željezničar i Stolac bolji od Tomislava i Rudara

U cilju afirmacije mladih nogometaša na području Federacije BiH i promocije Omladinske lige, Nogometni savez Federacije BiH u Bugojnu 14.06.2012. godine organizovao je reviju mladih nogometaša - završnicu prvenstva za prvake Omladinske lige Centar i Jug za kadete i juniore.

Odigrane su utakmice između prvaka Omladinske lige Centar i Jug za kadete i juniore.

 

FK Željezničar - NK Tomislav  3:2

FK Rudar - NK Stolac 1:1, nakon jedanaesteraca 1:4. 

 

Za najboljeg igrača u kadetskoj konkurenciji proglašen je: Semir Marić iz FK Željezničar Sarajevo.

Za najboljeg igrača u juniorskoj konkurenciji proglašen je: Hrustanović Amer iz FK Rudar Kakanj. 

Titula najboljeg strijelca u kadetskoj konkurenciji grupa Jug pripala je Perić Renatu NK Stolac kojije postigao 36 golova, dok je najbolji strijelac u juniorskoj konkurenciji Dario Markić (NK Stolac) sa 29 pogodaka. 

 

Najbolji strijelac u grupi Centar u kadetskoj konkurenciji je Beganović Dženis iz FK Željezničara sa 32 gola, a u juniorskoj konkurenciji najbolji strijelac sa 34 gola je Asim Zec iz FK Iskra Bugojno. 

 

Klubovi učesnici pored pehara za osvojena prva mjesta u grupama Omladinske lige dobili su po set lopti, a nagrade i priznanja uručili su: Anto Bilješko (član IO NS FBiH), Eldin Baković (generalni sekretar NS FBiH), Hasan Ajkunić (načelnik općine Bugojno), Anto Miličević (sekretar za takmičenje NS FBiH) i Jasmin Mujadinović (komesar Omladinske lige BiH) i Vitomir Šilić (član komisije Omladinskog nogometa).

 

Utakmice su sudili: Milan Strukar, Almir Bašić, Boris Bilješko, Adnan Grabus, Adis Duraković i Mujo Mujanović sa delegatima Vitomirom Šilićem i Jasminom Memiševićem.