Vijesti

ŠF Tempo Sport pobjednik pretpionirskog turnira

Nogometni savez Federacije BiH na stadionu Koševo 22.06.2012. godine organizovali su završnicu pretpionirskih prvaka kantonalnih/županijskih nogometnih saveza.

Na turniru učestvovalo je osam selekcija koje su bile podjeljene u dvije grupe. Na turniru su učestvovali: FK Željezničar Sarajevo, FK Velež Mostar, NK Orašje, NK Petica Cazin, FK Sloboda Tuzla, NK Troglav Livno, NK Široki Brijeg i ŠF Tempo Sport Zenica. 

 

Nakon odigranih utakmica po grupama  u finalnom susretu sastali su se NK Orašje i ŠF Tempo Sport. Tempo Sport iz Zenice slavio je pobjedu od 2:0 i tako postao pobjednik drugog turnira za pretpionire.

 

U utakmici za treće mjesto FK Sloboda rezultatom 4:0 savladao je prošlogodišnjeg pobjednika turnira FK Velež Mostar. 

 

Specijalni žiri za najboljeg igrača proglasio je Šahbazović Kenana iz ŠF Tempo Sport, za najboljeg golmana proglašen je Tešić Stefan iz NK Orašje, a titula najboljeg strijelca pripala je Hodžić Dini iz FK Sloboda Tuzla.

 

Za sve učesnike turnira NS FBiH i NS/FS BiH obezbijedio je zahvalnice kao i nogometne lopte. Nagrade su uručivali Eldin Baković - generalni sekretar NS FBiH, Amir Japaur - asistent seletora pionirske reprezentacije BiH, Jasmin Mujadinović - Komesar za omladinska takmičenja NS FBiH i Vitomir Šilić - član Komisije za omladinska takmičenja NS FBiH

 

Rezultati po kolima:

1. kolo Grupa A

Željezničar - Velež 1:1

Orašje - Petica 1:0

 

2. kolo Grupa A

Velež - Petica 0:0

Željezničar - Orašje 1:2

 

3. kolo Grupa A

Petica - Željezničar 0:2

Orašje - Velež 0:1

 

1. kolo Grupa B

Sloboda - Tempo Sport 0:2

Široki Brijeg - Troglav 1:2

 

2. kolo Grupa B

Tempo Sport - Troglav 2:0

Sloboda - Široki Brijeg 2:0

 

3. kolo Grupa B 

Troglav - Sloboda  1:3

Široki Brijeg - Tempo Sport 1:2

 

Utakmica za treće mjesto

Velež - Sloboda 0:4

 

Finale

Orašje - Tempo Sport 0:2