Vijesti

Omladinska liga počinje 18/19.08.2012. godine

Shodno odluci Izvršnog odbora NS FBiH o kalendaru takmičenja, nova prvenstvena sezona Omladinske lige FBiH startat će 18/19. augusta/kolovoza 2012. godine.

Klubovi Omladinske lige Federacije BiH prema odluci IO NS FBiH broj 451/12 o kotizaciji za takmičenje te odluci IO NS FBiH o Propozicijama takmičenja za prvenstvo i Kup Federacije BiH za takmičarsku 2012/2013 godine, obavezni su prvi dio kotizacije sa biltenom uplatiti najkasnije 15 dana prije početka prvenstva. Klubovi koji u određenom roku ne izvrše uplatu kotizacije ne mogu početi takmičenje. 

 

Također, klubovi su prema odluci Disciplinske komisije broj 420/12 bili obavezni u roku do 16.07.2012. godine izvršiti uplatu finansijskih dugovanja po osnovu žutih i crvenih kartona kao i novčanih kazni iz proljetnog dijela takmičarske 2011/2012. godine.  

 

Klub domaćin obavezan je na svim utakmicama osigurati ljekarsku službu i vozilo hitne medicinske pomoći ili prikladno i obilježeno osobno vozilo koje mora biti uz igralište. Ovo je ujedno i jedan od bitnih uslova da utakmice mogu početi. Također, klub domaćin dužan je da osigura za cijelo vrijeme trajanja utakmice kadeta i juniora prisustvo licenciranog ljekara ili fizioterapeuta (iznimno ako je ljekar spričen) sa odgovarajućom medicinskom opremom. 

 

Svaki klub na utakmicama kadeta i juniora mora obavezno mora obavezo imati licenciranog službenog predstavnika. također, svaki klub je obavezan da u skladu sa normativima vaspitno-pedagoškog rada i obavezama iz takmičenja, na svakoj utakmici ima dva trenera, jedan kadetskog i drugi juniorskog tima.Treneri su obavezni da posjeduju Trenersku takmičarsku akreditaciju Centra za edukaciju kadrova NS/FS BiH, sa validnim datumom.  

 

UPITNIK ZA KLUBOVE OMLADINSKE LIGE