Vijesti

Održani seminari-licenciranja za službena lica klubova, delegate i posmatrače

U Vogošći 28.07.2012. godine održani su seminari-licenciranja za ljekare, fizioterapeute, službene predstavnike i komesare za bezbjednost klubova Prve lige, te seminari-predseminari sa testiranjem za delegate i posmatrače suđenja Prve lige FBiH.

Ljekarima i fizioterapeutima predavanja sa video prezentacijom su održali dr. Adnan Hadžimuratović, dr. Dževad Vrabac i dr. Zlatan Hamza sa posebnim osvrtom na teme "Uloga ljekara u stručnom štabu", Rehabilitacija nakon povrede", te "Ishrana nogometaša u pripremnom periodu".

 

Predavači na seminaru službenih predstavnika i komesara bezbjednosti  bili su Medžid Gvozden, Mile Prusina, Elmir Pilav  i Esnaf Buza, koji su službena lica klubova Prve lige upoznali sa izmjenama i dopunama Propozicija takmičenja, izmjenama i dopunama Pravilnika o registraciji, transferu i statusu igrača, obavezama predstavnika na utakmicama Prve lige, kao uloga komesara za bezbjednost i njegova saradnja sa delegatom i predstavnikom kluba.

 

Ljekari, fizioterapeuti, službeni predstavnici i komesari bezbjednosti koji su prisustvovali seminaru dobili su odgovarajuće licence za predstojeću takmičarsku sezonu, a za one koji nisu prisustvovali seminaru-licenciranju bit će organiziran novi seminar-licenciranje o kojem će klubovi biti naknadno obavješteni.

 

Delegati i posmatrači suđenja pored predavanja imali su predtestiranje iz poznavanja rada na računaru, vezano za implementaciju COMET informacionog sistema.