Vijesti

Održani seminari za službena lica

U petak i subotu (03. i 04.08.2012.) u hotelu Sunce u Vogošći održani su edukacioni seminari za suce, delegate i posmatrače suđenja Prve lige FBiH.

U organizaciji NS FBiH održan je seminar za delegate i posmatrače suđenja. Delgati su upoznati sa izmjenama u Propozicijama, obavezama delegata u novoj takmičarskoj sezoni, a izvršena je i praktična obuka za rad u COMET informacionom sistemu. 

 

Izvršena je edukacija posmatrača suđenja Prve lige FBiH, upoznavanje sa amandmanima na pravila nogometne igre, a zvršena je i praktična obuka za rad u COMET informacionom sistemu i  dr.

 

Suci su pored analize rada u proljetnom dijelu sezone 2011/2012 te edukacionog seminara rada u COMET Informacionom sistemu, polagali fitness test na stadionu Asim Ferhatović Hase, gdje su iskazali dobru pripremu za novu sezonu jer od 56 sudaca A i B liste 55 sudaca je uspješno položilo fitness test. 

 

Seminare su organizirali i proveli  nadležni organi NS FBiH uz stručne predavače iz NS/FS BiH, te firme Analyticom iz Zagreba.