Vijesti

Odluke Takmičarskog organa NS FBiH

Takmičarski organ Nogometnog saveza Federacije BiH na sjednici održanoj 19.09.2012. godine izvršio je analizu utakmica od 3. do 6. kola Prve lige FBiH, te donio sljedeće odluke.

- Sve utakmice od 3. do 6. kola registrirane su postignutim rezultatom.

 

- Podnosi se prijava za pokretanje postupka protiv NK „Troglav“ Livno zbog neispunjavanja obaveze klubova iz člana 19. Propozicija o takmičenju, vezano za dužnost kluba da na utakmicama na jarbole postavi zastavu BiH i NS/FS BiH.

 

- Podnosi se prijava za pokretanje postupka protiv FK „Sloboda“ Tuzla zbog propusta u organizaciji utakmice 3. kola Prve lige FBiH: FK „Sloboda“ – NK „Bosna“, kada su navijači FK „Sloboda“u 51. minuti zapalili devet baklji u gledalištu, te 55. i 58. kada su zapalili po jednu baklju.

 

- Podnosi se prijava za pokretanje postupka protiv FK „Radnički“ Lukavac zbog neispunjavanja obaveze klubova iz člana 19. Propozicija o takmičenju na utakmici 3. kola Prve lige FBiH: FK „Radnički“ – NK „Podgrmeč, vezano za dužnost kluba da osigura licenciranog komesara bezbjednosti.

 

- Podnosi se prijava za pokretanje postupka protiv HNK „Čapljina“ zbog neispunjavanja obaveze klubova iz člana 19. Propozicija o takmičenju na utakmici 4. kola Prve lige FBiH: HNK „Čapljina“ – FK „Radnički“, vezano za obavezu kluba da osigura licenciranog ljekara.

 

- Podnosi se prijava za pokretanje postupka protiv FK „Krajina“ Cazin zbog neispunjavanja obaveze klubova iz člana 19. Propozicija o takmičenju, vezano za obavezu kluba da osigura licenciranog ljekara.

 

- Podnosi se prijava za pokretanje postupka protiv FK „Sloboda“ Tuzla zbog zloupotrebe fizioterapeutske licence br.09 na ime Kabil Mirza. U prijavi fizioterapeuta Kabil Mirze navodi se kako imenovani ne obavlja funkciju liječnika u FK „Sloboda“, te da je njegovu licencu koristila druga osoba.

 

- Podnosi se prijava za pokretanje postupka protiv FK „Goražde“ zbog zakašnjenja od 20 minuta na organizacijski sastanak pred utakmicu 5. kola Prve lige FBiH: FK „Budućnost“ – FK „Goražde“.

 

- Podnosi se prijava za pokretanje postupka protiv FK „Rudar“ Kakanj zbog propusta u organizaciji utakmice 5. kola Prve lige FBiH: FK „Rudar“ – NK „Jedinstvo“, kada su navijači koristili pirotehnička sredstva.

 

- Podnosi se prijava za pokretanje postupka protiv NK „Jedinstvo“ Bihać zbog incidenta na utakmici 5. kola Prve lige FBiH: FK „Rudar“ – NK „Jedinstvo“, kada su u 45. minuti utakmice navijači NK „Jedinstvo“ na dio tribine gdje su se nalazili navijači FK „Rudar“ bacili zapaljenu baklju i jednu jaču petardu sa dimnom zavjesom.

 

- Podnosi se prijava za pokretanje postupka protiv NK „Troglav“ Livno zbog propusta u organizaciji utakmice 6. kola Prve lige FBiH: NK „Troglav“ – FK „Sloboda“, kada su u 38. minuti utakmice tri navijača domaće ekipe utrčala na teren za igru, ali su spriječeni od strane redarske službe, zbog ubacivanja nekoliko čvrstih predmeta u teren u istoj minuti, upotrebe pirotehničkih sredstava, kao i zbog slabe internet konekcije što je otežavalo rad službenih osoba.

 

- Od HNK „Branitelj“ Mostar traži se izjašnjenje vezano za zabranu ulaska na stadion gostujućim navijačima na utakmicu 6. kola Prve lige FBiH: HNK „Branitelj“ – FK „Radnički“.

 

- Od FK „Radnički“ Lukavac traži se izjašnjenje vezano za pravovremenosti najave dolaska na stadion navijača FK „Radnički“ na utakmicu 6. kola Prve lige FBiH: HNK „Branitelj“ – FK „Radnički“.

 

- Podnosi se prijava za pokretanje postupka protiv NK „Bosna“ Visoko zbog propusta u organizaciji utakmice 6. kola Prve lige FBiH: NK „Rudar“ – NK „Krajišnik“, kada su u 26., 30., 35., i 42. minuti utakmice domaći navijači na tribine bacili nekoliko pirotehničkih naprava i zapalili dvije baklje.

 

- Podnosi se prijava za pokretanje postupka protiv NK „Krajišnik“ VelikaKladuša zbog zakašnjenja od 20 minuta na organizacijski sastanak pred utakmicu 6. kola Prve lige FBiH: NK „Rudar“ – NK „Krajišnik“.

 

- Podnosi se prijava za pokretanje postupka protiv NK „Jedinstvo“ Bihać, FK „Krajina“ Cazin, NK „Krajišnik“ Velika Kladuša, NK „Bosna“ Visoko i FK „Goražde“ zbog neizvršene uplate prema službenim licima u roku od 24 sata po završetku utakmice.

 

Izjašnjenje na okolnosti iz prijava je za potrebe Disciplinske komisije, u Sekretarijat NS FBiH potrebno je dostaviti najkasnije u petak 21.09.2012. godine do 11:00 sati