Vijesti

Futsal liga FBiH počinje 03/04.11.2012.

Shodno prijedlogu kalendara takmičenja Lige malog nogometa/futsala Federacije BiH prvenstvo u takmičarskoj 2012/13 godini će startati 03/04.10.2012. godine, u formi Prve i Druge lige malog mogometa,

U cilju pravovremene pripreme za početak  takmičenja, potrebno je da klubovi koji će učestvovati u takmičenju Prve i Druge futsal lige FBiH, najkasnije do 28.09.2012. godine, u Sekretarijat NSFBiH u pismenoj formi putem telefaxa 033/222-622 potvrde učešće za takmičarsku 2012/13 godinu.

 

U Prvoj futsal ligi FBiH sudjeluje osam klubova od kojih  je šest zadržalo status prvoligaša iz prethodne sezone te  prvaka grupa Druge lige FBiH iz prethodne takmičarske sezone.

 

U Drugoj ligi futsal FBiH sudjelovat će klubovi koji su prema plasmanu iz prethodne takmičarske sezone napustili Prvu ligu, klubovi koji su zadržali status člana Druge malonogometne lige te klubovi koji su se  prijavili za takmičenje  u 2012/13 godini.

 

Shodno naprijed navedenom, klubovi koji u ostavljenom roku ne potvrde učešće, ili ne  izvrše prijavu, neće se  moći takmičiti u Ligi malog nogometa Federacije BiH u takmičarskoj 2012/13 godini a potrebno je da dostavite  popunjen obrazac (upitnik).

 

Prijava kluba treba da  bude potpisane od strane predsjednika kluba i ovjerena  klupskim pečatom i obavezno da sadrži sljedeće podatke:

-naziv kluba,

-tačna adresa (ulica i poštanski broj),

-kontakt osoba sa brojem telefona,

-broj telefaxa,

- za nove klubove, podaci o registraciji kluba (rješenje o upisu u Registar udruženja).