Vijesti

Sudije Prve lige FBiH u Legea opremi

Od takmičarske sezone 2012/2013 u NS FBiH u potpunosti se implementira UEFA-ina Sudijska konvencija. Tako je za suce Prve lige FBiH organizirana edukacija i provjera fizičkih normi na identičan način kao za suce elitnog bh. nogometnog razreda i dodjela Legea opreme.

U četvrtak 18.10.2012. godine u Sarajevu za suce Prve i Premijer lige BiH organizirana je ponovna provjera fizičkih normi, koja se u skladu sa zahtjevima Konvencije od sada vrši četiri puta u toku jedne sezone.

 

Shodno izvanrednoj saradnji i sinhroniziranim aktivnostima NS FBiH i NS/FS BiH isti dan za sve suce Prve i Premijer lige bit će upriličen zajednički sastanak i ručak, te dodatna edukacija. Nakon toga će i sucima Prve lige biti uručena nova oprema firme Legea, koju su od početka sezone 2012/13 odjenuli suci Premijer lige, a u kojoj nastupaju sve bh. nogometne selekcije. 

 

Predviđeno je istom seminaru 18.10.2012. godine prisustvuju sudije Premijer lige, Prve lige FBiH i Prve lige RS, a sve u cilju dosljedne primjene UEFA Sudijske konvencije.