Vijesti

Održana sjednica Odbora za stabilizaciju NS FBiH

U prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH (Franca Lehara br. 3), 03.10.2012. godine održana je redovna sjednica Odbora za stabilizaciju NS FBiH.

Na sjednici Odbora za stabilizaciju NS FBiH usvojeni su izvještaji Izborne komisije NS FBiH sa održanih izbornih Skupština u Nogometnom savezu Tuzlanskog kantona i Nogometnom savezu Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna te je konstatirano da prema odluci Odbora za stabilizaciju Skupština nije održana u Županijskom nogometnom savezu Hercegbosanskom, sa utvrđenim mjerama za rješenje izborne problematike u ŽNS HB. 

 

Predloženo je Nogometnom/fudbalskom savezu BiH da zbog konačnog rješavanja izborne problematike u Federaciji BiH prolongira održavanje izborne Skupštine NS/FS BiH, kako bi u skladu sa Statutom mogla biti prolongirana izborna Skupština u NS FBiH za početak mjeseca novembra/studenog. 

 

Također, Odbor za stabilizaciju NS FBiH usvojio je Propozicije i kalendar takmičenja Prve i Druge futsal lige. Tako je predviđeno da Prva i Druga futsal liga FBiH starta 03/04.11.2012. godine. U Prvoj futsal ligi igrat će osam klubova, u dvije grupe Druge futsal lige igrat će osam odnosno devet klubova.