Vijesti

Aleksandar Pantić, igrač NK "Bratstvo" Gračanica

Prema izboru posjetilaca web portala Nogometnog saveza Federacije BiH za najboljeg igrača Prve lige FBiH za mjesec avgust 2012. izabran je Aleksandar Pantić, igrač NK "Bratstvo" Gračanica.

1. Izabrani ste za najboljeg igrača Prve lige FBiH za mjesec avgust. Vaš komentar?

- Želim se iskreno zahvaliti svim navijačima i posjetiocima web portala koji su glasali za mene. Naravno da je to velika čast za mene  i podstrek za još bolji rad u budućnosti.

 

2. Kako si zadovoljan svojim igrama i igrama NK "Bratstva"?

- Iskreno, nismo se nadali ovakvom startu, a ostvarili smo vhunske rezultate. Moramo svi biti prezadovoljni. Kao ekipa dugo igramo zajedno i ovo je plod našeg kvalitetnog rada.  Ove sezone imamo sve uslove da možemo igrati na svim stadionima u Federaciji bez nekih vanjskih uticaja i to koristimo na najbolji način.

 

3. Koje su ambicije NK "Bratstva" u ovoj takmičarskoj sezoni?

-  Još uvijek se ne opterećujemo nekim stvarima. Ide kako ide. Ako ovako nastavimo uz podršku uprave i grada sigurno možemo jurišati na Premijer ligu BiH.

 

4. Koja vam predstavlja najveću konkurenciju u borbi za prvo mjesto?

-  Vitez i Branitelj će nam biti najveći konkurenti. I prošle godine su oni tu bili u vrhu uz Rudar i Budućnost koji ne igraju dobro ove sezone. Za sada najviše su nas namučili Sloboda i Jedinstvo, ali sam mišljenja da ne mogu na prvo mjesto. 

 

5. Za koga bi glasali u anketi za najboljeg igrača Prve lige FBiH za mjesec septembar?

-Moj glas ide Jasminu Jaranoviću.