Vijesti

Održana sjednica Odbora za Stabilizaciju NS FBiH

U prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH u srijedu 31.10.2012. godine održana je sjednica Odbora za stabilizaciju NS FBiH.

Na sjednici su utvrđene sve aktivnosti vezano za Skupštinu Nogometnog saveza Federacije BiH, koja će se održati 08.11.2012. godine u hotelu "Sunce" u Vogošći, i usvojeni materijali koji se prosljeđuju delegatima Skupštine i kantonalnim/županijskim nogometnim savezima. 

 

Prihvaćen je izvještaj Izborne komisije NS FBiH sa sjednica Skupštine NS PŽ- Orašje i ŽNS HB - Livno. Po prijedlogu Izborne komisije utvrđen je konačan rok za dostavljenje dokumentacije svih kandidata za organe i tijela NS FBiH i NS/FS BiH i to ponedjeljak 05.11.2012. godine. 

 

Također donešena je odluka o prolongiranju početka prvenstva Prve futsal lige NS FBiH te se prvo kolo igra 10/11.11.2012. godine, drugo kolo 17/18.11., treće u srijedu 21.11., a naredna kola prema prethodno utvrđenom rasporedu.

 

Svi klubovi Prve i Druge futsal lige obavezuju se na striktno poštvanje svih odluka nadležnih organa NS FBiH. Imenovani takmičarski organi su obavezni dosljedno primjenjivati propise i odluke vezano za futsal takmičenje uz konstataciju da je u posljednje dvije sezone postignut značajan iskorak u pozitivnom smislu u organizaciji i izvođenju takmičenja malog nogometa.

 

Donesena je odluka i o realizaciji ideje organiziranja malonogometnog turnira juniorskih ili mladih selekcija, kao i o organizaciji edukacionog seminara za suce malog nogometa.